“Ima nešto u tome” (Doris Dragović i Jacques Houdek), “Srce za vodiča” (Petar Grašo feat. Hana Huljić), “Psihopat” (Psihomodo pop) te “Macho man” (Magazin) pjesme su iz mjuzikla “Pacijenti” koje su osvojile radijske urednike diljem zemlje i već nekoliko mjeseci dominiraju listama najslušanijih pjesama. U prodaji se od kraja listopada nalazi i Original Soundtrack mjuzikla sa spomenutim pjesmama kao i još devet skladbi koje se izvode u sklopu mjuzikla.

Za majstorske stihove svih pjesama na albumu pobrinula se Vjekoslava Huljić, glazba je djelo Tončija Huljića, a život izvan pozornice pjesmama su svojim inspirativnim izvedbama udahnuli Petar Grašo, Doris Dragović, Jacques Houdek, Psihomodo pop, Magazin, Damir Kedžo te Tonči & Madre Badessa band. Uz njih, pet pjesama na albumu izvodi Ansambl mjuzikla (Dino Antonić, Doris Teur, Davor Lovrinić, Bruna Oberan, Vedran Roljić, Gordana Marković, Stjepan Lach, Nikša Ovčina i Matej Mudrovčić) u aranžmanima koje je raspisao Filip Gjud.

Odličan libreto svjetski priznatog pisca Mire Gavrana, vrhunski odabrana glumačka postava i duhoviti songovi garancija su uživanja u ovom glazbeno/scenskom spektaklu, a element koji “Pacijente” svrstava u probrano društvo punokrvnih mjuzikala za koji će se godinama nakon puštanja pred strogi sud kazališne publike tražiti karta više, zasigurno je glazba koja melodijom i tekstom savršeno prati zaplet.

Grupa Magazin ima novi hit – Macho man. Nova pjesma autorskog para Vjekoslave i Tončija Huljić još je jedna pjesma iz njihovog nedavno izvedenog mjuzikla Pacijenti.

Pjesma govori o majci koja želi da joj kćer lagodno živi, pa je savjetuje kako će pronaći bogataša i tako si osigurati život na visokoj nozi. Upravo je ova pjesma na premijeri mjuzikla izazvala oduševljenje publike, a pastirica Manda, čiji je lik utjelovila Elena Brumini, zaradila je veliki pljesak.

U novom video spotu, uz Andreu Šušnjaru, u ulozi dobronamjerne majke, odlično se snašao poznati voditelj Damir Mihanović Čubi. Duhoviti video spot redateljsko je djelo Lea Bartulice.

“Bilo je kao zabavno i interesantno snimati ovu pjesmu i moram prizanti da smo se svi jako dobro zabavili i nasmijali u studiju. Pjesma nam se svidjela već na prvi takt, a reakcije i ostalih suradnika koji su je čuli, je odlična. Pjesma je zabavna, smiješna i garantira dobru zabavu. Pogotovo smo se dobro zabavili na snimanju spota gdje je aposlutni kralj zabave bio Čubi”, rekla je Andrea.

Dugoiščekivani mjuzikl PACIJENTI autora HULJIĆ-GAVRAN-BARBERIĆ sinoć je premijerno prikazan u prepunoj dvorani Vatroslav Lisinski.  Sjajan ansambl kojeg predvode Hana Hegedušić i Damir Kedžo zaslužni su što se u Lisinskom sinoć dugo orio pljesak oduševljene publike.

Svečanu premijeru koja je bila rasprodana tjednima unaprijed, dolaskom su uveličali brojni uzvanici, između ostalih: Doris Dragović, Maksim Mrvica, Jelena Rozga, Petar Grašo i Danijela Martinović, Jacques i Brigita Houdek, Miro Ungar, Anja Šovagović Despot, Mia Begović, Sanja Vejnović, Ivana Husar, Zlatko Mateša i Bojana Maglaić, Ante Vrban, Aleksandra Dojčinović, Mirna Maras, Marko Tolja, Miran Kurspahić i Nina Mia Čikeš, Doris Pinčić, Jole, Korana Gvozdić i Ivan Šarić te brojni drugi

‘PACIJENTI‘ su se pripremali mjesecima, a mnogobrojna publika nije sinoć krila oduševljenje sjajnim vibracijama, glazbom i zabavom koja je nadmašila sva njihova očekivanja, a koju im je prenio ovaj originalni hrvatski mjuzikl koji je spoj atraktivne neobične priče i sjajne glazbe, koja na prvu osvaja slušatelje.

Ansambl kojeg je publika nagradila gromoglasnim pljeskom, predvođen hvaljenim Damirom Kedžom i Hanom Hegedušić, a sljede ih sjajni Hrvoje Fretić, Sanja Crljen, Vesna Ravenšćak Lozić, Jassna Jozić… u dva su sata nadmašili sva očekivanja prepune dvorane Lisinski.

‘Presretan sam, zadovoljan sam, prošlo je bolje nego sam i sam očekivao. Svi ljudi koji su došli na premijeru su došli na povjerenje i na imena autora, i po prvi puta sam osjetio tremu sat vremena prije predstave, ali vrlo brzo je nestala s prvim smijehom, prvim aplauzom, reakcijama na ono što smo im ponudili i vjerujem da smo opravdali to povjerenje. Jedino sam se bojao ovako velike dvorane ali je dvorana Lisinski je položila ispit a vjerujem i mi s njim. Pozivam sve da dođu vidjeti!’, rekao je autor glazbe Tonči Huljić nakon dugotrajnog pljeska koji se orio dvoranom Lisinski.

Za taj pljesak velike zasluge idu i redatelju te koreografu Igoru Barberiću kome je povjereno da ovoj posebnoj priči na sceni udahne pravi život, a on je još jednom pokazao svoj maestralan talenat: ‘Radio sam sada već na mnogim mjuziklima, ovaj je za mene bio poseban izazov, no imao sam sjajan ansambl i sav neki strah kako će publika reagirati nestao je u prvih 5 minuta. Puno smo i vrijedno radili, mislim da se to na sceni vidi, jako sam zadovoljan i pozivam sve da se dođu dobro zabaviti u našoj ludnici, pardon, psihijatrijskoj klinici!’.

Uz publiku oduševljenje nije krio ni autor libreta Miro Gavran: ‘Predstava je nadmašila sva moja očekivanja! Beskrajno sam sretan što su Zagreb i Hrvatska dobili ovakav mjuzikl. Svi koji su radili na mjuziklu dali su 300 posto od sebe i siguran sam da će ‘Pacijenti’ živjeti jako jako dugo. Mislim da smo dokazali da su u ovoj zemlji čuda mogu dogoditi!’

Dok je publika tijekom predstave u glas pjevala već poznate hitove iz mjuzikla poput pjesme ‘Srce za vodiča’ osobito je ponosna bila autorica songova Vjekoslava Huljić: ‘Ovaj naš pravi hrvatski mjuzikl je za mene velika radost! Ovo je bio jedan veliki izazov novi izazov, novo putovanje tako da smo imali neko posebno nadahnuće i relativno brzo su nastale te pjesme. Mislim da se večeras osjetila sinergija između Mirinog libreta i naših songova. Na kraju kad sam vidjela kako je publika zadovoljna, vidim da je ona poruka ‘srce za vodiča’ došla do izražaja.’

Za GALERIJU fotografija s premijere KLIKNITE OVDJE!

Treći najavni singl mjuzikla “Pacijenti” – ‘PSIHOPAT’ predstavljen je u izvedbi legendarnog rock benda Psihomodo pop. Nakon balada red je došao na pravu rock pjesmu.

“Budući da se radi o žestokoj pjesmi logičan izbor bio je Davor Gobac i Psihomodo pop. Prvo su bili malo u čudu što ih ja zovem da otpjevaju moju pjesmu, no kad su je čuli, dvojbe nije bilo. Dok smo snimali čak su oni pokušavali izvesti nježniju verziju ‘Psihopata’, no ja sam inzistirao da to bude snažnije, pravi žestoki rock. Jako sam zadovoljan kako su je izveli. Veselim se što ćemo zajedno uskoro snimiti i spot”, rekao je Tonči Huljić o ovoj nesvakidašnjoj suradnji.

Zadovoljstvo suradnjom ne krije ni Davor Gobac: “Meni se to odmah sve svidjelo, ti nazivi: ‘Psihopat’, ‘Pacijenti’. Čim nam je poslao pjesmu svidjela nam se, tema je suluda, pjesma je crno humorna, a opet čak i poučna. Tako dobismo taj lijepi čak bi rekao punk-rock za mjuzikl i prvu suradnju s Tončijem”.

U očekivanju mjuzikla “Pacijenti” izašao je i drugi singl iz ovog djela, čija se premijera očekuje 4. listopada. duet “ima nešto u tome” otpjevali su Doris Dragović i Jacques Houdek.

Autori pjesme su Tonči i Vjekoslava Huljić.

NA VRH